Curs de Meditație cu Desiree (preînregistrat)

Master your attention, and you will have mastered you mind.

Puterea de a face o pauză. De a observa natura propriei minți și de a alege conștient cum să-ți trăiești viața. Atunci când mergem pe pilot automat devenim un produs al impulsului de moment. Repetăm tipare.

O viață mai bună e pentru mine abilitatea de a trăi în prezent și de a acționa într-un fel în care îmi pot îmbogăți experiența și mă pot debarasa de automatismele preluate, mă pot elibera de condiționări și pot respira liber. Iar toate acestea depind în mod esențial de capacitatea mea de a mă opri, a face o pauză și a răspunde conștient provocărilor cotidiene.

În urmă cu 5 ani am ajuns la un centru de meditație vipassana din sudul Indiei, în Tamil Nadu. În penultima zi de meditație în Centrul Dhamma Arunachala abia răsărise soarele și două ore de meditație se încheiseră deja. Urmăream cursul senzațiilor din corp când atenția s-a îndreptat spre coșul pieptului și apoi câțiva centimetri mai jos unde se inflamase o scânteie. Am stăruit o vreme acolo și brusc am retrait un moment uitat din copilărie. Un moment care s-a declanșat la fel: o arsură în stomac și apoi urgie. Văd cursul durerilor de până acum și înghit un sughiț de plâns. Asta era! Un nod s-a dezlegat.

Viziune clară, introspecție obiectivă, în fața ochilor sau înțelepciune supremă, oricum vrei să o numești, meditația e un mod de a te elibera de suferințe prin conștientizarea caracterului temporar al tuturor lucrurilor și prin dizolvarea ego-ului. Pe măsură ce-ți observi respirația și orice altă reacție a corpului, realizezi că durerile apar, cresc, descresc și dispar la fel ca orice alt eveniment din interiorul sau exteriorul tău.

Primul lucru pe care îl fac în fiecare dimineață, fără excepție e să meditez. Să respir adânc, să observ tensiunile din corp, să le relaxez iar apoi să "mă uit" în interior și să stau cu ce este: ce fel de gânduri am, care e starea mea emoțională, mentală și fizică? Această pauză îmi oferă claritatea de care am nevoie la început de zi, după o zi grea, în momente tensionate, stresante sau atunci când am nevoie să înțeleg mai profund care sunt nevoile mele.

Fie că vrei să treci mai ușor prin perioade de stres, să iei decizii dintr-un loc de autonomie emoțională, să depășești predispozița mentală către negativitate, auto critică, frică sau să te reconectezi la your happy place te invit la primul 𝐂𝐮𝐫𝐬 𝐝𝐞 𝐌𝐞𝐝𝐢𝐭𝐚ț𝐢𝐞 𝐜𝐮 𝐃𝐞𝐬𝐢𝐫𝐞𝐞 care începe pe 8 mai și durează 8 săptămâni.

Vom practica în fiecare weekend meditații ghidate cu focus pe:

𝗥𝗲𝘀𝗽𝗶𝗿𝗮ț𝗶𝗲 ș𝗶 𝗽𝗿𝗲𝘇𝗲𝗻ță

𝗘𝗹𝗶𝗯𝗲𝗿𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗱𝗲 𝘁𝗶𝗽𝗮𝗿𝗲 𝗺𝗲𝗻𝘁𝗮𝗹𝗲 𝗻𝗲𝗴𝗮𝘁𝗶𝘃𝗲

𝗥𝗲𝗰𝘂𝗻𝗼𝗮ș𝘁𝗲𝗿𝗲𝗮 𝘀𝗲𝗻𝘇𝗮ț𝗶𝗶𝗹𝗼𝗿

𝗣𝗮𝘂𝘇𝗮 𝗰𝗼𝗻ș𝘁𝗶𝗲𝗻𝘁ă

𝗣𝘂𝘁𝗲𝗿𝗲𝗮 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗻ț𝗲𝗶

𝗦𝗲𝘁𝗮𝗿𝗲𝗮 𝘂𝗻𝗲𝗶 𝗻𝗼𝗶 𝘇𝗶𝗹𝗲

𝗖𝗮𝗹𝗺 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝗶𝗼𝗿

Să vindeci, să te eliberezi, să înveți cum să gestionezi. Meditația e și despre cum să te dezvolți la adevăratul tău potențial divin. E despre cum 𝙖 𝙨𝙩𝙖 𝙘𝙪 𝙩𝙞𝙣𝙚 aduce vindecare, eliberare și elasticitate mentală.

Mie mi-a schimbat definitiv viața. Meditația de grup e una dintre cele mai puternice metode terapeutice pe care le-am încercat până acum.

Master your attention, and you will have mastered you mind.

Cum să începi o practică de meditație?

1. Stabilește un loc în care să te simți comfortabil și o oră la care poți practica

2. Folosește un reminder pe telefon sau un obiect care să-ți aducă aminte de meditație (o pernă de meditație, o mala, yoga mat)

3. Începe cu 3-5 min zilnic astfel încât să fie o activitate ușor de integrat în programul tău

4. Practică zilnic pentru 3 sau 5 min, fără scuze

5. Crește durata practicii gradual - adaugă 1 min în plus săptămânal

6. Ai răbdare cu tine și elimină auto-critica

7. Bucură-te de proces, nu există meditație bună sau rea. Meditația doar ESTE.

Ne hrănim mintea în același fel în care ne hrănim corpul. Calitatea hranei pe care o consumi determină în mare parte starea generală de sănătate, nivelul de energie fizic și mental. Mintea se hrănește prin cele 5 simțuri și prin gânduri/idei. 𝙏𝙤𝙩 𝙘𝙚𝙚𝙖 𝙘𝙚 𝙫𝙚𝙯𝙞, 𝙖𝙨𝙘𝙪𝙡𝙩𝙞, 𝙢𝙞𝙧𝙤𝙨𝙞, 𝙖𝙩𝙞𝙣𝙜𝙞, 𝙜𝙪𝙨𝙩𝙞 𝙖𝙛𝙚𝙘𝙩𝙚𝙖𝙯𝙖 𝙛𝙚𝙡𝙪𝙡 î𝙣 𝙘𝙖𝙧𝙚 𝙞ț𝙞 𝙛𝙤𝙡𝙤𝙨𝙚𝙨𝙩𝙞 𝙢𝙞𝙣𝙩𝙚𝙖. De la o plimbare în pădure, la social media, junk food, TV, parfumuri chimice, zgomot, ploare sau trafic - toate au un impact major asupra minții noastre.

În 𝐂𝐮𝐫𝐬𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐌𝐞𝐝𝐢𝐭𝐚ț𝐢𝐞 𝐜𝐮 𝐃𝐞𝐬𝐢𝐫𝐞𝐞, vom învăța cum să ne folosim simțurile astfel încât să ne hrănim mintea și cum putem face alegeri mai fericite atunci când vine vorba de lucrurile pe care le consumăm fără să conștientizăm ce impact au asupra noastră.

Din jurnalul de meditație de acum 5 ani am scris: "Aș fi vrut să nu reacționez la toate negativele de până acum. Aș fi vrut să observ și să ignor. Să las să treacă. Să tac. Să stau. Să respir. Dar nimeni nu m-a învățat asta și am continuat să-mi vărs venin din propria coadă până când m-am îmbolnăvit de tot. Și atunci agonia și-a dat frâu liber. În loc să mă eliberez m-am sufocat. Tensiunile, stresul, depresiile, fricile și furiile și-au luat taxa de drum. Urăști, te lupți apoi suferi. Iubești, vrei și apoi suferi. E timpul să întrerup ciclul. E timpul să las în urmă aversiunile și dorințele nestăvilite. Timpul să plutesc." Ceea ce ți doresc și ție!

IMPORTANT

Toate participantele la acest curs vor avea avea acces la un grup exclusiv privat de Yoga & Lifestyle Design cu Desiree unde adun resursele mele:

  • recomandări de cărți, podcasturi și cursuri care m-au inspirat

  • promoții și reduceri la cursuri și evenimente

  • acces special la retreaturile post pandemie din India și Bali

  • comunitate de suport


Înscriere: Trimite un mesaj la desiree.aapl@gmail.com după efectuarea plății

Contributia e: 450 lei

O poti face aici:

ING BANK:

Beneficiar: SC SAMASTI SRL

IBAN:RO90INGB0000999908857331