De-stress retreat în Sudul Indiei: holistic wellness - călătorie interioară - yoga (26 septembrie - 04 octombrie)

De-stress retreat în Sudul Indiei: holistic wellness - călătorie interioară - yoga (26 septembrie - 04 octombrie)

EVERGREEN TROPICAL FOREST - YOGA - HOLISTIC HEALING - INDIA ALTFEL  - EXPERIMENTAL LIVING 10 zile de India altfel. Vei avea șansa de a învăța și practica tehnici de eliberare a stresului care iți vor face viața mai ușoară.

Read More

Arta de a trăi sau ce este meditația vipassana

Arta de a trăi sau ce este meditația vipassana

La o prima analiză pari un om relativ fericit și echilibrat cu idei constructive și o viziune pozitivă asupra vieții. Pe măsură ce distilezi imaginea pe care ți-ai construit-o cu atâta migală ajungi să observi unde și cum exagerezi calități, diminuezi defecte, eviți să privești către zone întunecate ale trecutului sau poate le-ai șters cu totul din memorie, dar toate astea există undeva, strânse sub un preș, așteptând prima ocazie să iasă la suprafață, să facă ravagii și să-ți arate că ceilalți sunt problema, viața e al naibii de grea și tu ești mai mereu cel neîndreptățit, cel căruia i se cuvine un pic mai multă înțelegere, un pic mai multă iubire, un pic mai multă compasiune.

Read More

Uvertura pentru Kerala. Kathakali în Kochi

Uvertura pentru Kerala. Kathakali în Kochi

M-am trezit în jurul orei 3 a unei dimineți de început de septembrie, în Ernakulam. Principala intrare si stație de autobuze a cosmopilitului oraș de pe coasta Malabarului -  Kochi. Mă așteptam ca drumul dintre Mysore si capitala Keralei sa dureze cel puțin câteva ore în plus și îmi încropisem un loc de dormit mai de Doamne-ajută pe vreo 4 locuri din spatele autocarului. 

Read More

Cum să călătoreşti în India: trenurile

Cum să călătoreşti în India: trenurile

Să stabilim de la început: Indian Railways e cea mai potrivita modalitate de transport pentru cei care nu se pierd ușor cu firea. Poate ai citit, poate ai vazut un film sau un documentar, poate ti-a spus un coleg în pauza de cafea de la birou - călătoria cu trenul prin India îți poate oferi plăceri nebănuite în incursiunea ta cvasi antropologică de la buza misteriosului subcontinent dar dacă resimți plapitații majore la variațiile culturale încă străine ție - mai bine te abții. Sau iei un avion. Sau stai acasă.

Read More

Costul vieții

Costul vieții

India e umană. Miroase sălciu, sărat, a flori și a acru pe alocuri. Mă vede: trăgând după mine o valizoaie cântărind nici mai mult nici mai puțin greutatea mea în boarfe, tocuri, gel de duș și bețișoare de ureche (merg la sigur, nu-i de joacă). Pune mâna pe mine: mă împinge mai în față, mă stoarce ca pe o lămâie suculentă, îmi da una după cap. Mă degustă curioasă, pe jumate flămândă, pe jumate dezgustată. Îmi ascultă ritmul cardiac de iepure scăpărat și râde cu dinții la vedere: te mai codești mult? Bine ai venit acasă!

Read More

Ce-am avut și ce-am pierdut?

Ce-am avut și ce-am pierdut?

Acasă. Prima mea casă, cu adevărat a mea: un apartament de două camere și un living, o bucătărie cu aragaz și frigider, baie cu apă caldă și veceu la care se trage apa. All inclusive. Ce pot vrea mai mult? Boierie bă, nu alta. Vin după șase ani de camere mizere, pline de igrasie, gândaci și vecini sforăitori. De gazde-misionari protestanți îndrăciți, de șoareci care-mi  dau apă de băut cu o mână și-mi rod portofelul din alta, de dușuri lipsă când ți-e jegul mai negru sub unghii și ceafă udă de sudoare și praf, de ora cinci dimineață – check-in-ul e la 11 fetiță, așteaptă afară, de pătură încălzită cu feonul că uite tocmai s-a stricat reșou, mâine, mâine nu azi îl reparăm, pe bune, de cearșafuri găurite și perne împuțite

Read More