WELLNESS RETREAT cu Desiree

WELLNESS RETREAT cu Desiree

n prima parte a acestui retreat vei sta la un Ashram autentic balinez inconjurat de plantatii de orez dintr-un sat de langa Ubud. Vom practica 2 sedinte de yoga zilnic, te vei bucura de un masaj balinez din centrul SPA al Ahramului, in fiecare zi se va desfasura un workshop diferit de cultura balineza (gatit, ceremonial de ofrande, dans, etc). In una din zile vom face o incursiune in lumea rurala balineza, mancam cu localnici, stam la discutii. Mesele sunt vegane, preparate de un chef local si toate sunt incluse in programul de o saptamana de la Ashram. 

Read More

Tur de aventuri culinare și relaxare în Bali

Tur de aventuri culinare și relaxare în Bali

Explorează. Mănâncă. Relaxează-te. Apoi repetă. Aventurează-te în Bali alaturi de un chef și un scriitor de travel - într-un periplu printre cele mai bune restaurante gourmet, staluri de street food și piețe locale care iți vor stârni apetitul pentru o experiență a simțurilor.

Read More

De-stress retreat și volunturism în sudul Indiei

Păduri tropicale, cărări prin junglă, jungla printre case, lacuri de nuferi și babe fermecate care vând nuci de cocos, vraci tibetani și metode alternative de vindecare, mult dans de toate felurile, cinci tipuri de yoga și o mână de oameni din lumea întreagă care încearcă să trăiască la unison, sustenabil, mai departe de trafic, zgomot, poluare și fugă. Fuga către mai repede, mai mult, mai puțin timp și mai mult stres.

Read More

Anotimpurile femeiești

Anotimpurile femeiești

Despre treburi femeiești ar trebui să vorbim mai des. Mai fără perdea și mai cu drag. Cu drag de mine am început să urmăresc ciclicitatea vieții, a naturii, a lunii, a trecerii anotimpurilor și a propriului meu corp de femeie. 

Analizând fiecare etapă a ciclului menstrual îți poți face o idee destul de clară asupra sănătății tale dar și a nevoilor pe care organismul feminin le are în fiecare moment:

Read More

Femei pe drum. Argentina, regele Bahrainului și o carte scrisă doar în două exemplare

Femei pe drum.  Argentina, regele Bahrainului și o carte scrisă doar în două exemplare

e știu e că am ajuns  sa cunosc atât de multe realități despre care nici nu credeam ca exista, am ajuns sa joc în scurt-metraje în limba spaniola, sa organizez o conferință internațională despre lumea araba în Berlin, sa parcurg Camino de Santiago, sa vad un film de scurt metraj scris și regizat de mine, proiectat în cinematografele din Paris, sa înot cu o balena-rechin în Mexic, sa vizitez ferma de cămile a regelui în Bahrain, sa vorbesc zile întregi cu oameni din comunitățile rurale din India, sa iau un interviu ambasadorului Republicii Mauritius din Berlin, sa predau despre mediul înconjurător copiilor din Brazilia și multe altele. Acum știu ca de fapt pentru mine viata chiar nu e despre succes sau despre rezultatul final, ci despre ceea ce se întâmplă pe drum.

Read More

Femei pe drum. De la Camino de Santiago la workaway in Brazilia

Femei pe drum. De la Camino de Santiago la workaway in Brazilia

Vârtejul afectiv m-a purtat timp de două luni într-un roller-coaster amețitor, gol în stomac, emoții sufocante la propriu, mă trezeam cu toracele blocat într-un inspir sec care nu se mai întâmpla, au fost  momente în care a trebuit să-mi zic cu voce tare să respir și a trebuit să privesc în față emoția fiecărei persoane legată de plecarea mea, a trebuit să-mi iau rămas bun zilnic de la câte cineva, am trăit cu senzația că, dacă mai trebuie să spun la revedere cuiva, o să mă sparg, la propriu, în cioburi, pe podea.

Read More

Women on the road. An Italian in Beijing.

Women on the road. An Italian in Beijing.

After finishing my medical studies I went to Lourdes, France to start walking the Camino de Santiago de Compostela, a pilgrimage which crosses Spain. After that I did a backpacking trip to South East Asia, where I visited Thailand, Laos, Cambodia, Vietnam, and when I came back home for some time I worked as a teacher in my old primary school and saved some money to later volunteer with Syrian, Afghani, Pakistani refugees in Greece – Lesbos & Idomeni -, then I booked a one way ticket to Nepal, hiked to Mount Everest Base Camp, volunteered at a Rural hospital and from there took a flight to India where I spend most of my time

Read More

Reeducare prin cultură vs reeducare prin tortură. În vizită la Penitenciarul Iași.

Reeducare prin cultură vs reeducare prin tortură. În vizită la Penitenciarul Iași.

Astăzi, 5 octombrie 2018 la Iași sunt 647 de persoane private de libertate. Aflat în buricul târgului, Penitenciarul e un tărâm aparte pe care nu ai cum să îl ignori. În spatele zidurilor nu tocmai înalte se află o lume despre care știm puțin, speculăm mult și de care de ne ferim, încadrând subiectul într-o temă delicată a societății în care trăim.

Read More

Femei pe drum. Calatoria pe jos de la vest la est prin centrul Indiei

Femei pe drum. Calatoria pe jos de la vest la est prin centrul Indiei

 Acum cativa ani citeam o carte de-a lui Paul Theroux despre Europa de Est si a doua zi m-am ridicat de pe canapea si m-am gandit sa merg exact pe unde a mers el, in timp ce ii citesc cartea. A fost ca si cum realitatea se imbina cu fictiunea. Am mers asa cu trenul prin Balcani si m-am oprit prin Cehia, Slovacia, Ungaria etc.

Read More