De-stress retreat în Sudul Indiei: holistic wellness - călătorie interioară - yoga (26 septembrie - 04 octombrie)

Vacanta india 2020

Perioada: 26 septembrie - 04 octombrie 2020

Locație: Auroville, Ponchicherry, India

Turele Samasti Explore & Retreat sunt despre oameni. Despre cum patrunzi intr-o cultura noua, complet straina lin, cu grija si pleci cu mai multi prieteni si amintiri decat ai face-o daca doar ai admira din postura de observator. Ma trezesc in fiecare zi si imi bucur inima pentru alegerile care m-au adus aici, in postura de a facilita altfel de experiente de dezvoltare personala prin slow travel.

Auroville courage

Ce vei experimenta în India timp de 10 zile:

  • Traiul într-o comunitate experimentală din Sudul Indiei alături de locuitori din alte 49 de naționalități diferite

  • Voluntariat la Joy Community unde vei învăța noțiuni de bază despre agricultura organică sustenabilă (o zi optional)

  • Sedințe de yoga zilnic dis de dimineață și meditații la apus de soare

  • Mâncare organică indiană & world fusion cuisine

  • White Town/ Fosta Colonie Franceză din Pondicherry alături de un expert arhitect și bazarul indian de condimente, mango, cocos, șaluri, valuri, covoare și carpete hand made

  • Auroville- Auroville e o comunitate experimentală din Tamil Nadu în sudul Indiei în care trăiesc 2000 de locuitori din 49 de țări. Scopul e de a deveni auto susutenabilă, locuitorii trăiesc din proiecte agricole de scară mică, sunt meșteșugari, artiști, freelanceri sau pur și simplu au venit aici să-și găsească vocația.

  • Sadhana Forest gazda celui mai mare proiect de reîmpădurire și conservare a apei din sud estul Asiei (Dimensiunea proiectului s-a extins la salvarea a 70 de acri de teren grav erodat. Se urmărește regenerarea pădurii tropicale indigene. Acest tip de pădure se găsește doar în sudul Indiei și în Sri Lanka și oferă o biodiversitate rară datorită abundenței de specii (peste 1000 de specii de copaci, tufari și liane). În prezent pădurea tropicală din India este pe cale de dispariție, doar 0,01 % din totalul acesteia supraviețuind)

  • Seara Africană cu djembe și dans în jurul focului

  • Workshopuri practice de olărit, prelucrarea lemnului de bambus și sculptură

  • Sound bath – sesiune de vindecare prin sunet produs de instrumente muzicale precum  boluri tibetane, boluri de cristal, pietre de râu, tobe ce produc vibrații în profunzimea zone în care sunt așezate și generează o stare de relaxare completă Stimulează sistemul limfatic şi sistemul imunitar, contribuind astfel la dezintoxicare şi purificare

  • Meditație la Matrimandir - the soul of Auroville - unul dintre cele mai impotante centre ale spiritualității din India

  • Excursie în sate tradiționale sud indiene: mâncăm din frunze de banan, discutăm despre politică, muson și situația caiselor din Kashmir, învățăm să spunem buna ziua și mulțumesc în tamil, ne lăsăm papucii si prejudecățile la usă (opțional)

  • Excursie pe plaja idilică Paradise Island & baie în Oceanul Indian

 
 

EVERGREEN TROPICAL FOREST - YOGA - HOLISTIC HEALING - INDIA ALTFEL- EXPERIMENTAL LIVING

10 zile de India altfel 


Viața de zi cu zi e caracterizată de schimbare iar acest fapt sta la baza creșterii considerabile a nivelului de stres. Fără să-ți dai seama începi să te confrunți cu o stare de sănătate precară, un sistem imunitar slăbit, anxietate, creștere în greutate, depresie dar și un tonus general mult sub așteptări. Adaugă la asta o dietă bazată pe principiul măcar nu mi-e foame și tabloul e complet. A. Uitasem de obișnuințele care-ți fac rutina un pic mai tolerabilă: traficul, țigara și nopțile albe. Te recunoști?
Echilibrul la nivel fizic, emotional și spiritual sta la baza unui stil de viața sănătos. Cu alte cuvinte, restart și de la capăt.


Timp de 10 zile vei avea șansa de a învăța și practica tehnici de eliberare a stresului care iți vor face viața mai ușoară.

Am avut chef de o lume care nu e prinsă în goana programului 9-5, de un loc în care nu există foamea competiției nesănătoase, un loc în care știu că ceea ce mânânc îmi va da energie să-mi duc proiectele mai departe sau să pedalez 50 km pe dealuri și câmpii, o societate model în care accesul la artă, educație și sănătate dacă nu e complet gratuit e pe deplin accesibil, un loc în care îmi pot reîncărca bateriile.

În Auroville clasa socială e înlocuită de șansa de a contribui și organiza comunitatatea locală. Aici nevoile de bază sunt satisfăcute în mod unitar și egal. Frumusețea în toate formele ei artistice (pictură, sculptură, teatru, film, muzică, literatură) e accesibilă oricui în mod gratuit.

Moneda principală de schimb nu mai este reprezentată de bani ci de valoarea pe care fiecare individ o poate oferi celor din jur. Munca nu e modul în care se câștigă existența ci o modalitate de a se exprima și de a contribui la dezvoltarea comunității ca întreg. Auroville este un loc în care relațiile interumane, care se bazează în mod normal pe competiție vor deveni legături puternice de unitate umană și colaborare.

Poți citi mai multe despre comunitatea din Auroville aici.

Așa am creat programul - Get out of the office and back to reality. Zece zile in pădurea tropicală și relaxare într-un retreat holistic. 10 zile de India altfel. Mergem împreună :)

matrimandir, auroville

Tehnici de relaxare din cadrul retreat-ului holistic de relaxare:

Yoga – un mijloc de perfecționare fizică și spirituală prin exerciții și meditație

Embodied Flow™: e un mix integrativ de hatha yoga, somatics, meditație în mișcare, filosofie tantrică și psihologie transpersonală. E o invitație de a intra în flow prin mișcare meditativă.
Pranayama – tehnică de control al respirației  care resprezintă sursa vitalității. Inspiră, expiră, relaxează-te pentru a diminua stesul, anxietatea sau depresia
Sound bath – sesiune de vindecare prin sunet produs de instrumente muzicale precum  boluri tibetane, boluri de cristal, pietre de râu, tobe ce produc vibrații în profunzimea zone în care sunt așezate și generează o stare de relaxare completă Stimulează sistemul limfatic şi sistemul imunitar, contribuind astfel la dezintoxicare şi purificare
Meditație – arta de a observa fluctuațiile senzațiilor din corp și de a realiza impermanența acestora, fără a judeca, fără a simți nevoia de a schimba sau îmbunătăți situația. A te ancora în prezent. 
Kalaripayatu - este una din cele mai eficiente arte martiale indiene, recunoscuta in acelasi timp pentru efectele sale benefice asupra sanatatii si longevitatii practicantilor. Este in acelasi timp si o meditatie in miscare, practicantul incercand sa fie mereu constient de corpul sau si de mediul inconjurator.

Imagini din retreatul de la început de 2020:

Padure in Auroville
 

Ce include:


•    Cazare în camere duble  - 10 nopti in Auroville
•    Tur info despre organizarea experimentala din Auroville
•    Transfer aeroport Chennai-Auroville-retur
•    Însoțitor de grup pe tot parcursul programului - Desiree

• Activitățile menționate: 1-2 workshopuri zilnice, sesiuni zilnice de yoga, pranayam, meditație, transport intern, mic dejun zilnic, vizita in Pondicherry, tur Auroville, tur rural si palm wine trail, etc.

Ce nu include:


•    mesele care nu sunt menționate în program (5 -10 eur/masă în funcție de locație)
•    bilet de avion (aprox 600 eur) 
•    viza
•    asigurare medicala (70 lei la emag)/storno
•    bani de buzunar
•    taxe workshopuri/cursuri/evenimente opționale din timpul liber



Cine te va insoți


Desiree Halaseh

Desiree

Călătoare full-time, adoptată de India din 2010. Autoare a volumului Spațiul dintre nori. Cu rucsacul prin India și colaborator National Geographic România.

În 2015 mi-am dat demisia de la birou, în aceeași zi am primit o oferă de la o editură mare din România de a scrie o carte despre aventurile mele în India, am făcut o campanie de crowd funding pe blog pentru a mă întoarce pe drum iar în 2016 am lansat cartea ș m-am mutat înapoi în India. Din 2019 am devenit location independent o dată cu înființarea agenței de dezvoltare personală Samasti - Grow wild. (Re)treat with calm și am pornit iar prin lume.


 

Ce spun participanții:

“Descoperind India alături de Desiree a fost cea mai inspirata alegere! Nu as fi visat ca pot fi atât de norocoasa! Desiree a fost cea care , cu fiecare zi petrecuta în India, îmi deschidea noi ferestre către o lume atat de diferita, bogata, fascinanta. Și care m-a ajutat sa înțeleg, sa particip, sa ma bucur de tot ceea ce vedeam. Cu grija unui adevărat prieten care știe să dăruiască, să te îndrume, sa fie acolo pentru tine. Astfel, povestea călătoriei mele în India a avut un farmec aparte pentru ca am avut norocul sa o am pe Desiree alături, o povestioare atât de talentata!!” (Ramona)

“Pacea, libertatea sau iubirea, care este visul suprem al omenirii? În Auroville, orașul iubirii, al prieteniei, al armoniei, mi-a fost dat să înțeleg fricile și neiubirile înghesuite adânc în mine. Fiecare zi trăită în Orașul Aurorei mi-a amintit de cât de puține lucruri am nevoie cu adevărat, m-a răscolit și m-a învățat. Pentru că Auroville este un loc secret, unde ajungi doar când ești pregătit să înțelegi, să înveți, când îndoielile tale sunt coapte și gata să primească răspunsuri!” (Brândușa)

“Mulțumesc ca ai fost cu noi, ca ai împărtășit cu noi, chiar si in putinul timp avut la dispozitie, ce ai descoperit si ai invatat de pe aici...e ca o invitație sa revin si sper sa am posibilitatea sa o fac cat de curând.” (Manuela)

"Am gasit intr-o zi pe facebook un text al carui titlu era "Volunturism la Buddha Garden", m-a cucerit imediat si astfel am hotarat sa merg pentru prima data in viata mea in Asia... In acea perioada testam, invatam despre Letting go si mi s-a parut o buna oportunitate sa ies din obisnuintele mioritice si sa merg sa gust un pic din ceea ce inseamna India. Auroville este astazi pentru mine much more than this, este unul dintre locurile pe care le consider acasa, dupa doar doua saptamani petrecute acolo si Desiree a fost pentru mine indrumatorul cel mai potrivit, un indrumator trimis de Univers asa cum doar el stie sa faca... Am fost singur, m-am simtit integrat, mi-a fost bine si usor, a organizat totul in asa fel incat sa vad, sa fac si sa inteleg cat mai multe...dar a stiut totodata foarte bine sa nu ma "cocoloșească" si sufoce si sa-mi lase spatiu sa imi creez o relatie proprie cu Auroville si mama India. De ce mama India? Am ajuns la Auroville intr-o perioada limita, primele doua saptamani ale lui mai...cand temperatura maxima este 40-42 grade si minima 30...si am avut ocazia sa let go uitandu-ma in jur cum oamenii misuna prin caldura si traiesc astfel zi de zi... Si totusi... ori de cate ori simteam ca nu mai pot, se pornea un vant care ma racorea atat cat era necesar sa merg mai departe. Invariabil, vantul incepea sa sufle izbavitor ori de cate ori imi spuneam..."nu mai pot". Apoi am denumit-o Mama India. Oamenii, pamantul rosu, Matrimandir, evenimentele la tot pasul, mancarea savuroasa, culorile, diversitatea...multe de spus and yet, nothing more to say." (Dragoș)

 
 

PREȚ

EARLY BIRD - 1150 euro - plata integrală până pe 30 martie 2020

  • Dacă vii împreună cu un prieten sau ai mai fost în călătorii cu mine deja - 1150 euro/persoană.

STANDARD - 1350 euro -plata întegrală până pe 1 iunie 2020

Înscrierea se face pe baza achitarii unui avans minim de 300 euro nerambursabil. Detalii la - desiree.aapl@gmail.com

 

Vino în retreat


Completează acest formular și te vom contacta în cel mult 48 de ore cu detalii despre înscrierea ta în retreat.

 

 

 

 

Banyan Tree