Precum în social media așa și pe pământ

O zi obișnuită la biroul cafenea din Ubud, decembrie 2020(c) Odin Moise

O zi obișnuită la biroul cafenea din Ubud, decembrie 2020

(c) Odin Moise

Mă întreba cineva recent: Cine îți editează mesajele de invitație pentru workshopuri/ceremonii..? Îmi place cum alegi pozele, integrat textul, mesajul..♥️

De când mă știu sunt pe social media. Îmi place, mă provoacă, mă obosește, îmi iau pauze constante și nu mai vreau să aud despre măcar după 10 seară și măcar o dată pe săptămână de la răsărit și până la apus.

Am folosit rețelele sociale pentru a învinge teama permanentă de expunere și pentru a ajunge la oameni relevanți sau pentru a crea comunități. Am folosit rețelele de socializare pentru a anunța o lansare de carte de aventuri spirituale prin India la Iași, pe care o organizasem de la zero împreună cu alte două femei, am vorbit despre experiența mea de voluntar la un festival internațional de film, am obținut joburi și proiecte care mi-au finanțat toate călătoriile in and outside Asia, am publicat primul proiect de colaborare cu o agenție de turism în 3 luni prin India, am făcut prima mea campanie de crowdfunding pentru operația de cataractă a unui prieten, am adunat cațiva zeci de oameni care i-au făcut ziua mai frumoasă mamei mele într-o primăvară tristă, mi-am pus sufletul pe tavă atunci când am cerut direct comunității să contribuie la visul meu de a fi pe drum și a publica prima carte despre călătoriile prin India.

M-am așezat la casa mea cu Samasti Explore & Retreat unde țin acum toate cursurile online de yoga, meditație și respirație în direct din Bali și unde organizez retreaturi de lifestyle design (practic ieși din rutină, realiniezi planetele personale și scapi de bagaj inutil într-o destinație îndepărtată, unde ești pampered day & night cu mâncare organică, aventuri culinare, incursiuni în cultură și adânc în natură, în India și Bali).

Rețelele de socializare sunt instrumente de bază în construirea unui brand personal. Dar aș spune că e mai mult decât atât. E despre a te face auzit într-o lume virtuală din ce în ce mai plină de informații, opțiuni și moduri de a consuma timp, energie, resurse. E despre vocea ta autentică între mii de altele. E despre misiunea de a forma comunități în jurul valorilor comune. E despre a crește o mică afacere într-un mare vis. E despre a fi vulnerabil.

Anca e omul pe care aș fi vrut să-l cunosc de pe vremea când adormeam de plictiseală la cursurile de marketing și comunicare strategică din facultate unde ‘the selling point’ erau noțiunile apuse despre ce vinde și cum. Anca e Life Coach, Activist Social si Soul Junkie. Nu din școală am învățat să comunic eficient ci din mediul online, de la agenții de comunicare și design cu care am colaborat pentru crearea brandului Samasti Explore & Retreat, vloggeri & influenceri din turism de afară, din reviste (Decât o Revistă) sau ziare pentru care am scris (Suplimentul de Cultura) și editori pe care îi iubesc public (Catalin Gruia🙏)

La un moment dat mi-a luat un interviu despre viața într-o valiză și de atunci ne-am tot urmărit în jurul lumii. Recent am participat la cursul branding personal organizat de Anca pentru că iubesc să învăț mereu lucruri care să-mi facă viața mai ușoară. E extrem de bine organizat, cursiv și ușor de implementat. Durează 6 săptămâni și trece prin o serie de etape care să te ajute să-ți definești brandul personal în cel mai clar mod cu putință. Vei învăța despre:

-       Mindset și psihologia din spatele unui brand personal autentic

-       Cum să demontezi convingerile limitative care te opresc atunci când iți propui să încerci ceva nou

-       Metode de a cunoaște mai bine un public țintă pentru afacerea ta prezentă sau viitoare

-       Cum să găsești diferențiatorii personali

-       Promisiunea de brand

-       Comunicare în social media – text, fotografii, your best look

-       Teama de expunere și cum să o depășești

-       Cum să atragi audiența pe site-ul tău

-       Engagement pe facebook, insta și linkedin

-       Cum să colaborezi cu media și cum să te promovezi offline

-       Vei pune bazele unui plan de comunicare pe următoarele 6 luni

Anca m-a ajutat să înțeleg mai bine ce fac ok și la ce ar trebui să mai lucrez în comunicarea online. Mi-a dat o groază de instrumente și exerciții practice prin care social media nu mai e încă o corvoadă de care trebuie să mă ocup ci e aliatul meu de bază în constuirea unui brand personal care crește. 

Cred în educația continuuă ca mod de viață. Tu cum alegi să mergi mai departe?

Poți afla mai multe detalii despre cursul de branding personal aici: https://ancabanita.com/curs-branding-online/

Namaste!