Femei pe drum. Libertatea se câștigă ușor în Kuala Lumpur

irina marton

Irina Marton

Locatie curenta: Kuala Lumpur, Malaysia

1.    Cine ești și cu ce te ocupi?

Sunt un suflet, iar in reincarnarea asta sunt Irina, nascuta, crescuta si traita in Bucuresti pina acum 2 ani. Am avut multe joburi pina sa-mi descopar pasiunea, numita Pranic Healing (vindecare prin energie).

2.    De ce ai plecat din România? Începutul poveștii tale pe drum e:

Am fost destul de norocoasa in viata asta, sa intalnesc pe cineva cu care sa impart peste 10 ani o frumoasa relatie si pasiunea de a calatori in mai bine de 35 de tari in Europa si Asia. Relatia a luat sfarsit, dar nu si visul meu de a calatorii.
Am vrut o aventura, am vrut sa ma dezvolt, sa aflu lucruri noi despre mine si sa-mi scriu povestea. Am ales sa iti calc pe urme si sa incep cu India, Auroville dupa ce nu mai puteam dormi noaptea de nerabdare sa experimentez Sadhana Forest.

3.    Unde e acasă?

Ohhh....sper sa nu citeasca parintii mei...dar acasa de 19 luni si pentru moment este Kuala Lumpur, Malaysia.

kuala lumpur4.    De la cine ai furat meseria de călător?

Hmmm greu de spus...cred ca travel bug-ul era deja implantat in mine de mult.

5.    Care e cel mai interesant om întâlnit pe drum?

Am intalnit cativa in acesti 2 ani, un Rinpoche in Nepal de la care am invatat adevarul despre suferinta, un cuplu de iranieni in Kuala Lumpur care mi-au daruit pasiunea pentru Pranic Healing, dar cel care m-a atis mai mult, tot aici, in Kuala Lumpur este un batranel sarac care nu mi-a acceptat un mic ajutor financiar spunandu-mi ca este bogat punandu-si mana pe inima si ca tot ce avem nevoie este deja inauntrul nostru, ba chiar tot el m-a ajutat pe mine, imprumutandu-mi niste carti despre cum sa traiesti in prezent.

6.    Care a fost cea mai mare provocare cu care te-ai confruntat de când ai plecat în lume?

Aici, in Kuala Lumpur, sa fiu manager-ul unui hostel timp de un an, sa multumesc fiecare client, chinez, rus, indian, neamt, american, australian nu a avut nici o importanta si sa trainuiesc voluntari din orice colt al lumii astfel incat review-urile pe bookings sa fie de nota 10.....si AM REUSIT CU BRIO!!!! ...iar acum am prieteni peste tot in lume.

komodo dragon7.    Cum arată o zi obișnuită din viața ta?

Ma trezesc la 6 a.m, imi fac practica de Arhatic Yoga ( exercitii fizice, exercitii de respiratie si meditatie), sau nu 😀, ma duc sa imi beau cafeaua la o cafenea italieneasca pentru ca imi place de patron, unele zile merg la piscina, ma duc la munca, nu am o ora anume, munca fiind legata de meditatie si healing, diverse workshop-uri despre spiritualitate care au devenit acum un stil de viata. Seara iau cina cu prieteni sau chiar singura bucurandu-ma de acest oras ca si cand ar fi ultima clipa.

8.    Ce colțuri ascunse din lume ai descoperit până acum? Care ți-e cel mai drag?

Coffee Talk, cafeneaua din Auroville, India unde era punctul de intalnire dupa munca din Sadhana Forest, Choling Monastery in Kathmandu, Nepal unde am avut parte de cele mai mistice rasarituri si bineinteles Kuala Lumpur, Malaysia unde locuiesc acum, un oras fabulos, divers si plin de contraste.
As vrea sa ma reintorc in toate aceste locuri, dar pe moment fericita si recunoscatoare traiesc clipa in Kuala Lumpur, orasul cu cel mai frumos skyline vazut de mine.


9.    Care e stitlul tău de călătorie?

Intotdeauna mi-a placut sa stau mai mult timp intr-un singur loc, nu imi place sa ma grabesc, imi place sa ajung in punctul unde cel de la 7eleven ma intreaba cum sunt azi, vanzatorul de flori de la templu indian ma saluta - Namaste! cand ma vede si cel de la restaurantul local stie deja ce imi serveste la micul dejun, toate astea experimentandu-le acum, aici.

10.    Ce citești?

Acum citesc A Thousand Splendid Suns de Khaled Hosseini.
Se ruga maica-mea de mine cand eram in Romania sa citesc si eu naiba o carte, iar acum ma uimesc pe mine, citesc 2 carti pe luna, fiind o mare realizare in ochii mei.

Favorite:


11.    Ce-ți lipsește de acasă?

Urmaresc semnele si inima si toate imi indica ca sunt acasa. Am tot ce imi doresc aici, acum.

12.    Dacă-ți ziceam acum 5 ani că viața ta va arăta ca azi ce mi-ai fi zis?

Cu siguranta as fi zambit, dar in sinea mea, un pic nebuneste te-as fi crezut. Mi-am dorit de mult sa experimentez viata in alta tara si sa imi infrang frica si limitele cu atat mai mult in aceasta calatorie a mea solo, iar acum stiu ca totul se intampla cu un motiv.

13.    Vreau să fiu ca tine. De unde încep?

Singura constanta este SCHIMBAREA. Am invatat ca suntem unice si fiecare avem, timpul ei, mersul ei si destinul ei. Nu o sa ma mai compar niciodata cu altcineva sau sa doresc altceva pentru ca mi s-a oferit mai mult decat imi doream si imaginam doar traind si acceptand prezentul.

   *Citește toate părțile proiectului #FemeipeDrum  aici .

 

*Citește toate părțile proiectului #FemeipeDrum aici.