Volunturism în pădurea Sadhana din Auroville, de-stress program, India altfel

Sadhana Forest

Ieși afară din birou înapoi la realitate. Asta mi-am spus și eu acum ceva luni când mi s-au înecat corăbiile la malul unei corporații fără prea multe șanse de supraviețuire. După o campanie de crowdfunding, o țîră de curaj și o tonă de optimism am plecat pentru a patra oară în India. Aveam o carte de terminat. Trei luni și jumătate au trecut lent, la foc domol prin vârfurile Himalayei, peste nisipurile de lângă Pakistan, prin apele Gangelui, valurile Oceanului Indian și pântecul Indiei de Sud. Am ajuns în Auroville cu bagajele aproape goale, mintea un pic neclară și cartea încă în facere. După 10 zile de Vipassana într-un sat de pe lângă Tirumanavalai îmi ardea de o pauză și o gură bună de aer. Plănuisem să rămân 5 zile. Au trecut 3 săptămâni și tot nu mă mai dădeam dusă.

Auroville e o comunitate experimentală din Tamil Nadu în sudul Indiei în care trăiesc 2000 de locuitori din 49 de țări. Scopul e de a deveni auto susutenabilă, locuitorii trăiesc din proiecte agricole de scară mică, sunt meșteșugari, artiști, freelanceri sau pur și simplu au venit aici să-și găsească vocația.

Matrimandir

Am avut chef de o lume care nu e prinsă în goana programului 9-5, de un loc în care nu există foamea competiției nesănătoase, un loc în care știu că ceea ce mânânc îmi va da energie să-mi duc proiectele mai departe sau să pedalez 50 km pe dealuri și câmpii, o societate model în care accesul la artă, educație și sănătate dacă nu e complet gratuit e pe deplin accesibil, un loc în care îmi pot reîncărca bateriile.

out of office

Așa am creat programul - Get out of the office and back to reality. Două săptămîni de volunturism in Sadhana Forest și relaxare într-un retreat holistic. De muncă cu pământul și de muncă cu tine. 14 zile de India altfel. Mergem împreună :)

Adică:

Sadhana Forest India

Proiectul constă în reîmpadurirea a 70 de acri de teren grav erodat. Se urmărește regenerarea pădurii tropicale indigene. Acest tip de pădure se găsește doar în sudul Indiei și în Sri Lanka și oferă o biodiversitate rară datorită abundenței de specii (peste 1000 de specii de copaci, tufari și liane). În prezent pădurea tropicală din India este pe cale de dispariție, doar 0,01 % din totalul acesteia supraviețuind . Pe lângă reîmpădurire echipa din proiectul Sadhana Forest depune eforturi considerabile pentru conservarea apei și a solului.

Permacultura in Auroville, Sadhana Forest

 

Holistic Retreat: 

Sharnga


Ce cauți tu aici? 
-    O pauză de la obiceiurile nesănătoase, rutina, stres și suprasolicitare
-    O mai bună înțelegere a sinelui
-    No more city life. Fără trafic, poluare și insomnie
-    Eliberarea tensiunilor emoționale: iritabilitate, furie, frustrare, depresie și tristețe
-    Armonie interioară

Viața de zi cu zi e caracterizată de schimbare iar acest fapt sta la baza creșterii considerabile a nivelului de stres. Fără să-ți dai seama începi să te confrunți cu o stare de sănătate precară, un sistem imunitar slăbit, anxietate, creștere în greutate, depresie dar și un tonus general mult sub așteptări. Adaugă la asta o dietă bazată pe principiul măcar nu mi-e foame și tabloul e complet. A. Uitasem de obișnuințele care-ți fac rutina un pic mai tolerabilă: traficul, țigara și nopțile albe. Te recunoști?
Echilibrul la nivel fizic, emotional și spiritual sta la baza unui stil de viața sănătos. Cu alte cuvinte, restart și de la capăt. 
Timp de 5 zile vei avea șansa de a învăța și practica tehnici de eliberare a stresului care iți vor face viața mai ușoară. 

Matrimandir


Pe scurt:

Ziua 1 - sosirea in Chennai, transfer aeroport Chennai - Auroville. Cazare.
Ziua 2-6 - voluntariat Sadhana Forest (partea I)
Ziua 7– tur in imprejurimile Auroville
Ziua 8 - free day
Ziua 9 - 12- 4 day de-stress program (partea II)
Ziua 13 - ramas bun plus transfer Auroville - aeroportul Chennai

 

Ce facem mai exact?

Program Sadhana Forest 5 zile (partea I)

6-8 am – activități de împadurire
8:30 am – mic dejun
9:30- 12 pm: activități de menținere a infrastructurii din comunitate: grădinărit, reabilitarea aleilor, construcția toaletelor compost, etc (alese în funcție de preferința fiecăruia)
12:30 pm – prânz
1 pm- timp liber/piscina cu nămol/tur Auro cu bicicleta/ opțional workshopuri gratuite in Sadhana (yoga, meditație, art, dans, muzică, limbă, istorie sau psihologie)
* Vineri: voluntariat plus turul Sadhana Forest de la 4:30 pm,vizionarea de documentare despre proiect, discuții și Eco Film Club

 

Program Holistic Retreat 4 zile (partea II)

Sound bath

Ziua 1
7 - 8h30 yoga -pranayama
8h30 - 10h00: mic dejun
10h00 - 12h00:  masaj
12h00 - 15h00 pauza
15h00 - 1800:  sound bath - meditație

Ziua 2
7 - 8h30 yoga-pranayama
8h30 - 10h00: mic dejun
10h00 - 12h00: masaj
15h00 - 1800: meditație și QiGong sau Tai-chi

Ziua 3
7:30 - 8:30: mic dejun
8:30 - 9:30: meditație la Matrimandir
10 - 12:00 -  masaj
12 - 15:00 -  prânz și pauză
15h - 18h: 2 opțiuni: NLP workshop sau Hipnoterapie – regression workshop

Ziua 4
7 - 8:30 QiGong sau Tai-chi
8:30 - 10:00: mic dejun și pauză
10:00 - 12:00: masaj
12:00 - 15:00: prânz și pauză
15h-18h: Hipnoterapie – regression workshop

 

Programul include:

Cazare standard in camere duble
1 Yoga Class zilnic
QiGong sau Tai-chi
Meniu raw vegan
Meditație transformațională
2 ședințe de Sound Bath
Curs de Pranayama zilnic
Sesiuni de meditație zilnic

Tehnici de relaxare din cadrul retreat-ului holistic de relaxare:

Yoga – un mijloc de perfecționare fizică și spirituală prin exerciții și meditație
Pranayama – tehnică de control al respirației  care resprezintă sursa vitalității. Inspiră, expiră, relaxează-te pentru a diminua stesul, anxietatea sau depresia
Sound bath – sesiune de vindecare prin sunet produs de instrumente muzicale precum  boluri tibetane, boluri de cristal, pietre de râu, tobe ce produc vibrații în profunzimea zone în care sunt așezate și generează o stare de relaxare completă Stimulează sistemul limfatic şi sistemul imunitar, contribuind astfel la dezintoxicare şi purificare
Meditație – arta de a observa fluctuațiile senzațiilor din corp și de a realiza impermanența acestora, fără a judeca, fără a simți nevoia de a schimba sau îmbunătăți situația. A te ancora în prezent. 
Tai Chi - este una din cele mai eficiente arte martiale interne, recunoscuta in acelasi timp pentru efectele sale benefice asupra sanatatii si longevitatii practicantilor. Este in acelasi timp si o meditatie in miscare, practicantul incercand sa fie mereu constient de corpul sau si de mediul inconjurator, conducand miscarea cu mintea intr-o stare de relaxare activa si alerta.
QiGong - sistem chinezesc antic de cultivare a sănătății, vitalității și longevității, cât și de evoluție spirituală
Hipnoterapie - metoda psihoterapeutica prin care se elimină fobii, traume din copilărie sau adicții

 

Cazare în Auroville acasă la Amrit Japonezul evident:

 

 

Orientativ aruncă un ochi aici pentru a-ți face o idee de costurile unui trip în India pe o lună.

Perioada: flexibil (13 nopți) rezervare min 2 luni in avans

Pentru mai multe detalii plus alte nelămuriri nu ezita să-mi trimiți un mail: desiree.aapl@gmail.com