Femei pe drum. Calatoria hibrid intre Burning Man, Londra și Islanda

hammock by the pool

Corina Grigore

Locație curentă: Londra, UK 

1. Cine ești și cu ce te ocupi?

 Pe cartea mea de vizita scrie Corina Grigore - Head of Implementations. Conduc o echipa de Manageri de Proiect pentru o firma din Londra, oras in care m-am mutat acum 6 ani.

2. De ce ai plecat din România? Începutul poveștii tale pe drum e: 

Decizia de a ma muta a fost un raspuns rapid si spontan al unui instinct foarte puternic. Singurul lucru pe care il stiam era ca vreau sa evoluez atat profesional cat si personal intr-un mediu dinamic, multicultural, care sa ma provoace si sa-mi arate unde ma situez fata de mine.

 

amalfi

3. Unde e acasă?

“Acasa” mi se pare un concept din ce in ce mai vag. Tot ce pot sa spun e ca familia mea din Bacau va fi mereu acasa in cel mai traditional sens al cuvantului. Apartamentul din Londra in care locuiesc cu iubitul meu J. este sursa de energie si stabilitate. De fiecare data cand calatoresc gasesc “acasa” in momente mai mult decat in locuri.   

4. De la cine ai furat meseria de călător? 

Afinitatea pentru calatorii am furat-o din carti. Romantizez situatii foarte usor si visez cu ochii deschisi. Mi-am dat seama ca experienta de a calatori este cea mai subiectiva forma de observatie. Asta te face sa traiesti momentul fara sa cauti un adevar, sa explorezi fara asteptari si sa inveti despre ce te inconjoara cu mai putine prejudecati.

burning man

5. Care e cel mai interesant om întâlnit pe drum? 

Primul om care mi-a venit in minte cand m-am gandit la discutiile pe care le-am avut pe drum, a fost un profesor de istorie, unul dintre vecinii nostri la Burning Man. Venea la festival singur de 17 ani, dimineata picta tricouri iar seara facea voluntariat la templu. Mi-a oferit o perspectiva complet noua despre comunitate.

6. Care a fost cea mai mare provocare cu care te-ai confruntat de când ai plecat în lume? 

Adaptarea in primii ani a fost dificila. Mi-a luat destul de mult timp sa inteleg ca a gasi un common ground nu inseamna neaparat sa pierd ceva de-al meu sau, pe partea cealalta, sa am senzatia ca iau ceva de-al lor.

 

7. Cum arată o zi obișnuită din viața ta? 

Am o rutina destul de bine pusa la punct. Ajung la birou la 8 jumate si incerc sa fac tot ce pot ca sa ajung seara la ora de fitness/curs care se tine in ziua respectiva. Cred ca ar trebui sa precizez ca sunt gurmanda si profit cat pot de mult de varietatea culinara de aici. Prin urmare cina o luam mai mereu in alt loc. 

Ce m-a facut sa ma indragostesc iremediabil de Londra este abundenta de evenimente culturale. Preferatele mele sunt spectacolele de dans contemporan, piesele jucate in teatre foarte mici si expozitiile de arta moderna. Mereu voi gasi timp pentru ele.

 

snow

8. Ce colțuri ascunse din lume ai descoperit până acum? Care ți-e cel mai drag? 

Amintirile cele mai dragi de pe drum sunt legate de un sat din muntii de pe coasta Amalfi din Italia, plimbarile cu scuterul in jungla din Bali si Islanda. Mi s-a parut incredibila natura din Islanda, un contrast puternic intre vuietul cascadelor si linistea suprema, aproape ireala, a campiei.

 

9. Care e stilul tău de călătorie? 

Hibrid. Atunci cand calatorim incercam sa combinam confortul cu explorarea mai rudimentara a locului, in masura in care ne permite destinatia. Ne place profilul de hoteluri boutique, cazarile locale dar si un camper van care iti da cea mai mare libertate. 

 

10. Ce citești? 

Scriu asta in timp ce prietena mea imi citeste fragmente pastrate din cartile care i-au placut in ultima vreme. Citesc beletristica, filozofie si publicatii de business. In momentul de fata citesc despre povestea unui jurnalist italian tanar care se muta la Paris in anii 20 si devine dependent de cocaina.

11. Ce-ți lipsește de acasă? 

Intalnirile mai dese cu prietenii si familia sunt ce imi lipseste de acasa.

 

12. Dacă-ți ziceam acum 5 ani că viața ta va arăta ca azi ce mi-ai fi zis? 

Daca mi-ai fi zis acum 5 ani ca viata mea ar arata asa mi-as fi dat un high five!

 

13. Vreau să fiu ca tine. De unde încep?

Nu amana ce simti ca ai de facut si nu distorsiona ce simti ca vrei sa traiesti.

 

*CITEȘTE TOATE PĂRȚILE PROIECTULUI #FEMEIPEDRUM AICI.