Fructul pasiunii, earthing și pădurile din Tamil Nadu sau cum sa fii sănătos în călătorii

Nu mănânc carne, gluten, conserve,  mă feresc de pastile ca dracu de tămâie și în ultimii doi ani am fost răcită serios de cel mult două ori. Atunci când plec la drum bagajul meu conține în primul rând esențialele: moringa sau chia, bitter suedez, Tiger balm, ceai de coada șoricelului și ulei pur de cocos. Sunt destule cât să mă țină departe de infecții și dureri de orice fel. 

Oriunde aș merge, în Asia, Orientul Mijociu, Africa sau America Centrală  caut mereu să intru în contact cu medici homeopați, naturopați, vraci și babe care prepară leacuri naturale în grădina din spatele casei. Așa m-am vindecat de conjunctivită în Africa, de răceli și infecții în India și așa am reușit să-mi întăresc sistemul imunitar în zone din lume unde medicina convențională e mai greu accesibilă.

Economia micului orășel KodaiKanal se bazează pe turism (Vattakanal, un sat din aropiere a fost recent botezat Little Israel) și agricultură. Combinația perfectă pentru un backpacker în căutare de bunătăți naturiste și plimbări deasupra norilor ( ne aflăm totuși la 2133 m altitudine).

Una dintre cele mai mișto noi îndeletniciri recente: earthing sau plimbări desculț pe plaje (non stop 2 săptămâni în Goa), orașe și păduri care m-au tratat de insomnie, dureri de spate și PMS (yep, no pains, ladies).

Și a doua: exces de fructul pasiunii care se găsește din abundență în Kodaikanal la 5 rupii/buc. Asta pentru un surplus de vitamina C, B, fibre, fosfor și fier.

Cum e printre eucalipți, magnolii, acacia, arbori de cauciuc și meri înfloriți în luna februarie?

Poi: