India altfel: Retreat în ashram și destress în comunitatea experimentală Auroville


10 zile de India altfel

INNER ENGINEERING - TRAIUL ÎN ASHRAM - COMUNITATE EXPERIMENTALĂ ÎN AUROVILLE - INDIA AUTENTICĂ - DESTRESS - GET OUT OF THE OFFICE 

Ce vom face în India timp de 10 zile:

 • Inner Engineering Retreat la Isha Foundation Ashram by Sadhguru: 4 zile de yoga, meditație, pranayama și trekking în Nilgri National Reserve

 • Traiul într-o comunitate experimentală din Sudul Indiei alături de locuitori din alte 49 de naționalități diferite

 • Voluntariat la Buddha Garden unde vei învăța noțiuni de bază despre agricultura organică sustenabilă (o zi optional)

 • Sedințe de yoga dis de dimineață și meditații la apus de soare

 • Mâncare organică indiană & world fusion cuisine

 • Colonia Franceză din Pondicherry alături de un expert arhitect și bazarul indian de condimente, mango, cocos, șaluri, valuri, covoare și carpete hand made

 • Auroville - gazda celui mai mare proiect de reîmpădurire și conservare a apei din sud estul Asiei (Dimensiunea proiectului s-a extins la salvarea a 70 de acri de teren grav erodat. Se urmărește regenerarea pădurii tropicale indigene. Acest tip de pădure se găsește doar în sudul Indiei și în Sri Lanka și oferă o biodiversitate rară datorită abundenței de specii (peste 1000 de specii de copaci, tufari și liane). În prezent pădurea tropicală din India este pe cale de dispariție, doar 0,01 % din totalul acesteia supraviețuind)

 • Seara Africană cu djembe și dans în jurul focului

 • Workshopuri practice de olărit, bijuterii din bamboo și sculptură

 • Meditație la Matrimandir - the soul of Auroville - unul dintre cele mai impotante centre ale spiritualității din India

 • Excursie în sate tradiționale sud indiene: mâncăm din frunze de banan, discutăm despre politică, muson și situația caiselor din Kashmir, învățăm să spunem buna ziua și mulțumesc în tamil, ne lăsăm papucii si prejudecățile la usă (opțional)

 • Excursie pe plaja idilică Paradise Island & baie în Oceanul Indian (opțional)

***

Au trecut nouă luni de când m-am mutat în sudul Indiei. O viața de om petrecută într-o comunitate experimentală, creată în urmă cu 49 de ani cu intenția de a deveni un mediu potrivit dezvoltării personale și a evoluției umanității în general. Auroville a contribuit la multe schimbări radicale în viața mea, în special la eradicarea fricii. Am început să mă exprim, să comunic prin dans, muzică sau hatha yoga, am învățat care-s toanele unei motociclete, m-am aruncat în brațele Oceanului Indian pentru a-mi înfrânge o dată pentru totdeauna fobia de apă adâncă și sufocare, am mers la vraci locali, am testat metode alternative de vindecare și am luat pauze scurte de maxim o lună pentru a călători în nord estul tribal al Indiei, în Sri Lanka și Nepal, la un centru vipassana și prin împrejurimile rurale ale sudului Indiei. Am învațat și aplicat principii de zero waste lifestyle, minimalism, non competiție și non dualitate, gift & sharing economy, sustenabilitate, ecologie și am renunțat la majoritatea produselor cosmetice sau de uz domestic non reciclabile.

Humbled is a small word to describe this experience. Life is yet to be lived.

Auroville e o comunitate experimentală din Tamil Nadu în sudul Indiei în care trăiesc 2000 de locuitori din 49 de țări. Scopul e de a deveni auto sustenabilă, locuitorii trăiesc din proiecte agricole de scară mică, sunt meșteșugari, artiști, freelanceri sau pur și simplu au venit aici să-și găsească vocația.

***

“The greatest thing that you can do in life is to live to your peak and to set an example that there is a way to live beyond all limitations.”

 

La câteva ore distanța de Auroville se găsește un oarecare oraș din mijlocul Biosferei Naturale Nilgri a Ghațior de Vest. Coimbatore.

Isha Foundation din Coimbatore e un ashram altfel. Situat la poalele munților Velliangiri , ashramul e un spațiu sacru dedicat dezvoltării personale unde participanți din toată lumea vin pentru a descoperi o tehnică unică de a-și alinia armonios corpul, mintea și emoțiile - Shambavi Mahamudra Kriya. Într-un studiu recent impactul acestei tehnici contribuie la îmbunătățirea puterii de concentrare, a echilibrului emoțional, clarității mentale, a productivității și al încrederii în sine.

Isha Foundation e implicată în numeroase activități sociale de dezvoltarea a comunităților, fiind recunoscută de United Nations dar și de Guvernul Indiei - pentru ampla contribuție spirituală.

Sadhguru, fondatorul Ashramului e un călător cu acte în regulă. Pasionat de motociclete și expediții montane, un bun comunicator și leader economic, a început să ofere clase gratuite de yoga în Sudul Indiei, la 25 de ani, când după un an de călătorii mistice a avut un moment AHA: Till that moment in my life I always thought this is me and that's somebody else and something else. But for the first time I did not know which is me and which is not me. Suddenly, what was me was just all over the place. The very rock on which I was sitting, the air that I breathe, the very atmosphere around me, I had just exploded into everything. That sounds like utter insanity. This, I thought it lasted for ten to fifteen minutes but when I came back to my normal consciousness, it was about four-and-a-half-hours I was sitting there, fully conscious, eyes open, but time had just flipped."

Și-a lăsat afacerile personale și a început să predea yoga,deplasându-se în continuare prin toată India pe motocicletă. Așa a dezvoltat programul de Inner Engineering, un retreat de self empowerment și creștere individuală care deschide larg porțile întregului potențial personal despre care știința modernă vorbește a fi practic nelimitat.

 

Ce vei experimenta?

 • O viziunea pozitivă și deschisă asupra vieții

 • Evaluarea valorilor personale și a obiectivelor de urmat

 • Pace interioară și împlinire spirituală

 • Eliminarea fricilor și a condiționărilor

 • A trăi în prezent. Aici, acum cu tine.

 

Povestea nostra se va desfășura după cum urmează :)

Inner Engineering retreat la Isha Foundation Ashram din Coimbatore: 4 zile de yoga, meditatie, trekking & well-being

“As there is a science and technology to create external well-being, there is a whole science and technology for inner well-being.” Sadhguru

Copyright (c): http://isha.sadhguru.org/

Burghezie la Mango Hill Resort 3* din Auroville de unde poti sari din camera direct in piscina cu copac caju :)

 

Auroville - comunitate experimentală din Sudul Indiei cu locuitori din alte 49 de naționalități diferite

O zi în Colonia Franceză din Pondicherry

Detalii organizatorice:

Perioada: Flexibil, rezervare minim 2 luni in avans

Locuri disponibile: 7

Costuri: in privat

Inclus:

 • Cazare în camere duble: 4 nopti la Isha Foundation Ashram, 6 nopti in Auroville

 • Taxa de participare la Retreatul de Inner Engineering

 • All inclusive în timpul Retreatul de Inner Engineering

 • Excursie de o zi în Pondicherry

 • Mic dejun 6 zile la Mango Tree Resort 3*, Auroville

 • Tur info despre organizarea experimentala din Auroville

 • Transfer aeroport Chennai- Auroville- Chennai

 • Însoțitor de grup pe tot parcursul programului

Neinclus:
•    mesele care nu sunt menționate în program (5 -10 eur/masă în funcție de locație)
•    bilet de avion (aprox 600 eur) 
•    viza (50 eur în funcție de perioada șederii - 30 zile/ 3/6luni)
•    asigurare medicala (70 lei la emag)/storno
•    bani de buzunar (cât te lasă inima)
•    taxe workshopuri/cursuri/evenimente opționale din timpul liber

Observații
* Cazare: in cazul indisponibilitatii caselor de oaspeți menționate la momentul rezervarii, vom oferi alternative similare.
* In funcție de anumite situații speciale, programul poate fi modificat, fără însă a aduce prejudicii structurii de baza a programului

Activități suplimentare: excursie la Paradise Beach, workshops de free dance, sculptat in bamboo & piatra, Women's Temple - intalnire bilunara a femeilor din Auro unde se celebreaza feminitatea, se danseaza si mediteaza, discutii de grup despre childhood trauma & more, curs de tobe africane, tururi de o zi in satele de mestesugari de langa Auroville, acupunctură.

Orientativ aruncă un ochi aici pentru a-ți face o idee de costurile unui trip în India pe o lună.

* Cam ce am făcut în prima ediție din octombrie 2016 - aruncă alt ochi aici.

***Detalii și înscrieri pe mail la desiree.aapl@gmail.com