Hai in Backpakistan

IMG_0342.JPG

Backpackistan e un concept de calatorie care imbina voluntariatul cu batutul Indiei la picior cu rucsacul in spate si cu regasirea vocii interioare, a claritatii si creativitatii printr-un retreat de vipassana de 10 zile. Programul dureaza 3 saptamani si se deruleaza sub forma unui mentorat de backpacking one on one grupul fiind format din maxim 3 participanti.

 

Traim ca localnicii, stam cu localnicii, mancam de la localnici.

IMG_0308.JPG

 

ITINERAR:

Prima parte: Vipassana retreat - Tiruvannamalai (cel descris in cartea Spatiul dintre nori. Cu rucsacul prin India)

* "Vipassana inseamna a vedea lucrurile asa cum sunt in realitate, este una dintre tehnicile de meditatie cele mai vechi din India. Ea a fost redescoperita de Gautama Buddha, cu mai mult de 2500 ani in urma, si a fost predata ca un remediu universal pentru boli universale, adica - Arta de a Trai. Aceasta tehnica  are ca scop totala eradicare a proiectiilor mentale si  eliberarea totala de suferinta. Nu doar vindecarea bolilor, ci vindecarea esentiala a suferintei umane, acesta este scopul.

Vipassana este o cale de auto-transformare prin auto-observare. Ea se concentreaza pe interconectarea profunda dintre minte si corp, ceea ce poate fi experimentat direct, printr-o atentie dirijata asupra senzatiilor fizice care constituie viata corpului si care interactioneaza incontinuu si conditioneaza mintea umana. Este o cale bazata pe observatie, o calatorie de auto-explorare catre radacina comuna a mintii si corpului ce dizolva impuritatile mentale pentru a atinge o stare de spirit echilibrata, plina de dragoste si compasiune."

Mai multe detalii aici.

IMG_0087.JPG

 

A doua parte: Auroville experience (voluntariat la Urban Farming, djembe session la African Pavilion, meditatie la Matrimandir, stone carving workshop,bamboo carving, etc)

Despre experienta Auroville citeste mai mult aici, aici si aici

 

IMG_0129.JPG

 

Cheltuieli incluse:

-transfer aeroport Chennai-Tirumanavalai- Auroville - aeroport Chennai

- 2 mese/zi (pranz&cina)

- moped si benzina in Auroville

- cazare in camere duble in Aurovile

- 2 workshopuri in Auroville

- taxa de participare la Vipassana

 

Cheltuieli neincluse:

- bilet de avion

- viza

- cheltuieli personale

- asigurare de sanatate

- activitati suplimentare

IMG_9927.JPG

 

COST: în privat

Perioadă: oricând (înscrieri cu minim 2 luni înainte)

Inscrieri &avans: in privat la desiree.aapl@gmail.com

Pentru detalii suplimentare dati semn.

 

Cheers from Auroville!